תהליך היזמות
כל רעיון יזמי עובר כמה וכמה שלבים טרם שהוא מגיע אל המדפים ואל המשתמש הסופי. רעיון בתיאוריה אינו מניב רווחים אולם טרם ייצורו והכנסתו לתהליך שיווקי של ממש עליו להיבחן בשלבים השונים:
שלב הרעיון
הרעיון הינו השלב הראשוני ביותר של כל מיזם. אין מיזם אשר נולד מתוך מחשבה או מציאות קיימת ותמיד יש את הניצוץ אשר הצית את המחשבה לרעיון החדש. היזמים המנוסים ביותר כדפנה אהרון ודומיו כבר מתחילים את שלב הרעיון ממקום שיטתי ומוכר, אולם יש מי שתהליך זה חדש לו.
בדיקות ומבחנים
לא כל רעיון טוב הוא רעיון ששווה ליישם. על מנת לוודא כי אכן מדובר ברעיון שיכול להיות מיזם בעל ערך ורווח משמעותי עליו לעבור בדיקת היתכנות שיטתית. בדיקה זו מאפשרת לבדוק אם אכן מדובר ברעיון בר יישום מבחינה תפעולית, שיווקית, טכנולוגית וחברתית. במידה והמשאבים מעידים על כך שהרעיון אינו רווחי או שאינו בר יישום, אפשר לשקול לעבור לרעיון אחר.
הכנת תכנית עסקית
השלב השלישי לאחר שאכן ווידאנו כי הרעיון הינו בר יישום, הינו שלב הכנת התכנית העסקית. שלב זה פורט את הרעיון לכדי כלים מעשיים, גישות ארגוניות ועסקיות, תכנית עבודה ומערך שיווקי כללי של הרעיון. הכנת התכנית העסקית בשלב זה עוד לא צריכה לרדת עד לפרט הקטן ביותר אולם חשוב כי עיקריה יונחו כבר בשלב זה בכתב ובאופן ברור. התכנית תכלול את ניתוח השוק הרלוונטי, תכנון אופרטיבי ופיננסי, בניית המודל העסקי ועוד.
הוצאה לפועל ראשונית
שלב ההוצאה לפועל הראשונית אינו כולל את הפעולות הממשיות של הקמת העסק אולם מתחיל ממשית את ההתארגנות לקראת הקמת העסק. פעולות הנכללות בשלב זה הינן גיוס ההון ממשקיעים או מהון עצמי, גיוס ואיתור העובדים המתאימים, איתור משרדים, שימוש בטכנולוגיה המתאימה ועוד.
שלב ההקמה
שלב ההקמה דומה ברובו בעסקים רבים. ייסוד והקמה של החברה, יצירת חוזים עם עובדים וספקים, שכירת המשרדים המתאימים, פתיחת חשבון בנק ופעולות אופרטיביות מתאימות אחרות.
צעדים ממשיים
השלב השישי הוא שלב תפעול המיזם בשטח. מאחר וסטארט אפים מתקדמים בקצב מואץ, שלב זה מצריך משאבי אנרגיה רבים בשל הניהול השוטף המתבקש. בשלב זה נכללים שיווק אגרסיבי, גיוס עובדים במקרה הצורך, גיוס הון נוסף על הראשון וכל הפעילות הנדרשת לייצור היציבות הראשונית.
שלבים אלו מבטיחים פעילות מוסדרת וביטחון בהקמת המיזם, כמו גם לאתר היטב את הכשלים או את נקודות התורפה של המיזם כבר בשלב התרחשותם.